Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Sinergijsko razvojni centar – SRCEšv projekt je kojega je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ projekt te povukla EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno u iznosu 1.430.968,32 kuna.

Predstavljanje projekta je održano u gradskoj vijećnici Grada Vukovara, a gradonačelnik Ivan Penava je rekao kako se još jednom možemo pohvaliti povlačenjem EU sredstava u naš grad. „Moram izraziti zadovoljstvo jer svjedočimo vrlo kvalitetnoj i učinkovitoj suradnji između sudionika na projektima. Nadam se da ćemo i dalje imati ovako plodonosnu suradnju, koja je prije svega na korist našim mladima, njihovim obiteljima, ali i gradu Vukovaru“, rekao je gradonačelnik Penava.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić naglasila je kako je ideja ojačati sve institucije u gradu Vukovaru, posebno obrazovne jer su djeca budućnost našega grada. „Ekonomska škola Vukovar ovim će projektom upotpuniti svoju djelatnost. Usluge Sinergijsko-razvojnog centra biti će usmjerene ne samo na učenike ove škole nego i na sve zainteresirane građane i nezaposlene osobe, jer je poduzetništvo grana koja se treba razvijati, a istraživanje tržišta je pokazalo  kako su poduzetničke vještine ključne, stoga je važna izobrazba u ovome smjeru“, kazala je Žilić.

Projekt će se provoditi u periodu od 24 mjeseca, a njegove aktivnosti je pojasnila ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović. „Zahvaljujući Gradu Vukovaru i VURI, zaživio je projekt čiji je korisnik Ekonomska škola Vukovar. Već dugi niz godina pratimo razvojni trend različitih aktivnosti, pa se samim time i ideja za Sinergijsko-razvojnim centrom rodila. Kroz projekt nam je cilj adaptirati prostor i nabaviti opremu za formiranje centra, a zatim će se pristupiti razradi konkretnog dugoročnog plana razvoja centra koji će svim sudionicima omogućiti razvoj multimedijalnih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj start-upova, pružat će se usluge izdavaštva, savjetovanja te mentoriranja, a svakako će se nastojati probuditi duh ciljne skupine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada“, istaknula je Majstorović.

Osim Sinergijsko-razvojnog centra plan je osnovati i školski radio, a cilj je raditi na razvoju radijskog novinarstva i medijske pismenosti. Također, kroz projekt će biti nabavljena oprema za Sajam vježbeničkih tvrtki kojega Ekonomska škola Vukovar već tradicionalno održava, nastavit će se razvijati program Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“, organizirati stručni posjet Gospodarskoj školi Varaždin te provesti niz drugih aktivnosti koji će podići kvalitetu obrazovanja učenika i zaposlenika ove škole.