Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Marijana Grubišić, svečano su uručili vukovarskim poduzetnicima Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava.
Potpore iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara ove godine ostvarilo je 95 poduzetnika kojima je putem 14 mjera iz Proračuna grada Vukovara plasirano ukupno 1.299.890,53.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju obradio 129 zahtjeva od kojih je odobreno 95, za 76 poduzetnika s područja Grada Vukovara koji zapošljavaju 529 radnika. „Ovom prilikom smo u gospodarstvo plasirali 1.300.000 kuna, a s obzirom da mjere kreiramo u suradnji sa samim gospodarstvenicima, uvjeren sam kako će one dovesti do maksimalnog učinka", naglasio je Penava.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su se brojni mladi odlučili na poduzetničke pothvate, što je nadasve pohvalno i korisno za naš grad. Mujkić je također napomenula kako je 700.000 kuna u Proračunu Grada Vukovara ostalo raspoloživo za potpore poduzetnicima, stoga je pozvala sve koji nisu aplicirali, a imati će određena ulaganja da to učine.

„Osim potpore koju Grad Vukovar pruža poduzetnicima, osigurali smo i potpore za poljoprivrednike te pozivam sve koji žele započeti ili unaprijediti svoje poslovanje, da dokumentaciju sukladnu Javnom pozivu dostave u nadležni Upravni odjel", rekla je Mujkić te dodala kako je Grad Vukovar svojim poduzetnicima uvijek na raspolaganju.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za 2019. godinu otvoren je 5. travnja te sadržava 14 mjera, a za provedbu ovog Programa u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 2.000.000,00 kuna.

Najiskorištenija je Mjera 3 - Očuvanje postojećih poduzetnika putem koje je odobreno 39 potpora u ukupnoj vrijednosti od 407.989,75 kn, a sufinancirano je i otvaranje 21 novog obrta ili društva u ukupnom iznosu od 199.031,00 kn. Poduzetnici kojima su dodijeljena bespovratna sredstva ukupno broje 529 zaposlenih, a Grad Vukovar za cilj ima očuvati sva ta radna mjesta te stvoriti uvjete za lakši rast našim gospodarstvenicima.