Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić nazočila je konferencija „Testival" koju su zajednički organizirali Grad Vukovar i Udruga za promicanje web tehnologija WEBCAM iz Zagreba.
Okupljenim je testerima poželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu.
„Želim vam dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. Naravno uz puno rada i stjecanja korisnih informacija na ovoj konferenciji, pozivam vas sve, da u skladu sa svojim mogućnostima i obvezama obiđete naš prekrasan grad i upoznate se s njegovim ljepotama," pozvala je Mujkić podsjećajući da se ovogodišnji Testival održava u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, koji je suvremeno opremljen i nudi velike tehničke mogućnosti.
„Moguće je kako se upravo među polaznicima ove konferencije nalaze i mogući budući investitori koji bi jednoga dana došli i uložili sredstva u grad na Dunavu. Kako bi se takve prilike ostvarile, Grad Vukovar je odlučio dati svoj doprinos održavanju ovakvih konferencija, na način da je omogućio besplatno korištenje ovih dvorana u BIC-u," pojasnila je Mujkić.
„Već devetu godinu, dakle od 2010, konferencija Testival okuplja testere softvera iz cijele Hrvatske, i to svake godine u drugom gradu, slijedeći svoju viziju razvijanja i povezivanja nacionalne testerske scene," rekao je Davor Banović voditelj test tima u zagrebačkoj tvrtki King ICT.
Konferencija redovito bilježi posjetitelje iz susjednih i bližih zemalja poput Austrije, Mađarske, Srbije i Slovenije te je predstavila cijeli niz uglednih domaćih i stranih predavača pa su tako posjetitelji ovogodišnje konferencije imali prilike slušati predavanja Brette Petichord iz SAD-a, Maarete Phäjärvi iz Finske, Mirjane Kolarov iz Srbije, Alexa Rodionova iz Rusije te brojnih drugih.