Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije vukovarskim su poduzetnicima održali Informativnu radionicu. Svrha je radionice upoznavanje vukovarskih poduzetnika, potencijalnih prijavitelja, s pravilnom izradom projektnih prijedloga za Poziv na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom „Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru". Riječ je o 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava osiguranih za proces jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti poduzetnika na području našega Vukovara.
Prvi projektni prijedlozi početi će se zaprimati 30. travnja, a sredstva će se dodjeljivati do iskorištenja raspoloživih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.
„Po interesu i odazivu kako na prvi inicijalni sastanak tako i na ovu informativnu radionicu, izuzetno mi je zadovoljstvo vidjeti da je interes velik i da naši poduzetnici imaju ambicije i ideje. Svjesni smo činjenice da su nositelji razvoja lokalne zajednice prije svega poduzetnici i na ovaj način pokušavamo poticati njih te da onda oni svojim radom, idejama i projektima vrate to nama kao lokalnoj zajednici kroz nova zapošljavanja i kroz svoj vlastiti razvoj," rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić ističući kako povratne informacijama poduzetnika govore o poboljšanju situacije u Vukovaru, a isto dokazuju i brojke.
„Statistika pokazuje kako broj zaposlenih ljudi raste, a mi se na sve moguće načine trudimo pružiti pomoć poduzetnicima. U nekoliko navrata smo spominjali kako pokušavamo progurati i novi zakon o poticanju ulaganja na području grada Vukovara. Mislim kako je to jedan ogroman pothvat koji sa stajališta nekog promatrača ne djeluje tako veliko, ali u praksi ukoliko taj zakon bude usvojen mislim da će to otvoriti nove dodatne perspektive za sve poduzetnike u gradu i da će Vukovar potvrditi status najisplativijeg mjesta za ulaganje. To će gradu dati dodatnu vrijednost i vjerujem kako će to prepoznati ne samo naši poduzetnici nego i drugi koji sve već raspituju i traže informacije o slobodnim zemljištima i halama," zaključila je Mujkić.