Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je predstavnike Privredne komore Srbije s investitorima zainteresiranima za ulaganje u Grad Vukovar.
Ovom prilikom predstavnici PKS sa investitorima obići će potencijalne lokacije - Vukovarsku gospodarsku zonu, Poslovnu zonu Priljevo te područje bivšeg kombinata Borovo.

„Govorimo jezikom financija i to je jedini jezik koji globalno tržište poznaje. U cilju nam je razvoj te dobrobit Vukovara i njegovih građana stoga ne podliježemo predrasudama i otvoreni smo za obostranu suradnju na gospodarskom planu", rekao je gradonačelnik Ivan Penava dodavši kako je ovim susretom probijen led u odnosima Vukovara i Republike Srbije koji će ohrabriti i druge investitore da Vukovar prepoznaju kao potencijalno mjesto za ulaganje. „Svaki interes i inicijativa za suradnju je dobrodošla, u protivnom, mladi će ljudi sve više napuštati svoje krajeve", zaključio je Penava.

Savjetnik Sektora za ekonomske odnose s inozemstvom PKS-a Nenad Đurđević rekao je kako su ovim putem Vukovar posjetili i predstavnici četiri tvrtke koje imaju namjeru, ukoliko im uvjeti budu odgovarali u Vukovaru osnovati svoje podružnice i proširiti poslovanje. Riječ je o tvrtkama u mljekarskoj, IT i dentalnoj industriji. „Hrvatska nam je kao susjedna zemlja najbliža članica Europske unije, a Vukovar zbog svog strateškog položaja u mnogočemu odgovara razvoju industrije te je pogodan za izvoz proizvoda u Europsku uniju", rekao je Đurđević te naglasio kako je cilj posjete suzbiti predrasude koje nastaju zbog političkih i medijskih istupa u javnom prostoru. „Našim dolaskom gospodarstvenicima u Srbiji pokazat ćemo kako u Hrvatskoj postoji potencijal i dobra namjera za razvoj poslovanja i napredak", kazao je Đurđević.