Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić nazočila je prezentaciji programa Praksa kod poduzetnika "Poduzmi" kojega je pokrenula Ekonomska škola Vukovar. Riječ je o projektu kroz koji zainteresirani učenici 3. i 4. razreda, koji u svom programu inače nemaju praktičnu nastavu, mogu steći praktična znanja.
Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović objasnila ja kako praksa nije predviđena obveznim školskim programom no kako je zapravo riječ o propustu jer je zaista potrebna.
„Upravo smo se zbog toga odlučili našim učenicima omogućiti i ovakav oblik daljnjeg usavršavanja. Sudjelovanje na ovoj prezentaciji i susretu s poduzetnicima, našim učenicima nije bilo obvezno, ali veseli nas što je veliki broj njih prepoznao važnost ovoga projekta te se istom i odazvao," rekla je ravnateljica Majstorović ističući kako su ovim projektom u Ekonomskoj školi Vukovar već započeli s kurikularnom reformom.
„Kroz ovaj program učenici mogu praktično primijeniti teorijski stečena znanja i upoznati se s poslovnim procesima te se tako pripremiti za tržište rada stjecanjem upravljačkih i ključnih vještina na novi modelirani način s cjelovitim pristupom," istaknula je Ivana Radoš, nastavnica ekonomske skupine predmeta i voditeljica projekta.
Zamjenica gradonačelnika Mujkić naglasila je kako je zadovoljna ovim projektom koji otvara brojne nove mogućnosti i znanja za mlade.
„Grad Vukovar posredovao u spajanju učenika s poduzetnicima koji su većinom iz Vukovar te ih je većina upravo smještena u Poslovno-inovacijskom centru BIC – Vukovar. Učenici se po izlasku iz škole često nađu iznenađeni zahtjevima i procesima poslovnog svijeta, a uključenje u ovaj projekt omogućava im stjecanje praktičnih vještina i znanja koja ne mogu usvojiti u školskim klupama," izjavila je zamjenica Mujkić.