Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić prisustvovala je 9. Sajmu poslova koji je organizirao Hrvatski zavoda za zapošljavanje – Područni ured Vukovar.
„Grad Vukovar već dugi niz godina podržava ovakve događaje kao i svaki drugi vid okupljanja na kojemu se susreću ponuda i potražnja budući da je riječ o gorućem problemu ne samo kod nas nego i u cijeloj državi," istaknula je zamjenica Mujkić podsjećajući kako Grad Vukovar mjerama poticanja gospodarske djelatnosti ujedno sufinancira i radna mjesta, a u siječnju sljedeće godine očekuje se novih 15 milijuna kuna predviđenih za poticanje poduzetnika, a kroz Intervencijski plan Grada Vukovar.
Sajam je i ove godine okupio brojne izlagače, više od 40 poslodavaca iz realnog sektora te zainteresirane tražitelje posla. Uz njih, na Sajmu su se ove godine pridružile i udruge te jedinice lokalne i regionalne samouprave kao i razvojne agencije.
Jasna Kolar, v.d. predstojnice HZZ-a Područnog ureda Vukovar objasnila je kako je ovaj sajam jedinstveno mjesto prezentacije lokalnoga tržišta na kojemu poslodavci mogu vidjeti koja im radna snaga stoji na raspolaganju, a radnici se istovremeno mogu predstaviti potencijalnim poslodavcima te upoznati se sa zanimanjima koja se trenutno traže. Prema posljednjim podacima riječ je o 1288 nezaposlenih osoba i više od stotinu otvorenih radnih mjesta.