Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Delegacija Grada Vukovar na čelu s zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom nazočila je proslavi 79. obljetnice osnutka grada Partizanske, Slovačka te je ovom prilikom potpisan Memorandum o razumijevanju i uspostavi partnerstva između gradova Vukovara i Partizanske. Radi se o povezivanju i partnerstvu na temelju prvenstveno gospodarske, kulturne i druge suradnje te zajedničkim projektima za povlačenje bespovratnih sredstava Europske unije.
Ambicija grada Partizanske je udruživanje gradova s područja Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske koji imaju tradiciju „batizma", odnosno u kojima je Bata osnovao tvornice, a koje su potom povijesno utjecale na izgradnju i razvoj gradova. Ovi gradovi udružit će se u svojevrsnu srednjoeuropsku asocijaciju utemeljenu upravo na svojoj zajedničkoj gospodarskoj i urbanističkoj tradiciji.
„U listopadu se planira formaliziranje suradnje kroz potpisivanje deklaracije koja će udružiti gradove kako bismo dalje efikasnije razvijali gospodarsku suradnju, preko zajedničke gospodarske povijesti te međusobno razmjenjivali iskustva i primjere dobre prakse u izazovima s kojima se naši gradovi suočavaju," objasnio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.