{gallery}2015/12/30/02{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primili su najuspješnije sportaše u 2015. godini te im uručili priznanja i simbolične novčane nagrade u iznosu od 500,00 kuna.

Prijemu je prisustvovalo šest najuspješnijih klubova s područja grada Vukovara čiji su predsjednici i treneri predstavili najuspješnije sportaše iz svakog pojedinog kluba.

Iz redova Gimnastičkog kluba Vukovar najznačajniji uspjeh postigle su seniorke Dragana Bijelić, Tea Stojšić, Maja Kosić i Gabrijela Dudić osvajanjem zlatnog odličja čime drže mjesto državnih prvakinja već drugu godinu za redom. Trenerica kluba Bosiljka Stojšić pohvalila se najboljim rezultatima do sada od osnivanja kluba. Osim rezultata veseli ih i nova gimnastička dvorana koja će zasigurno osigurati i daljnji napredak koji će se odraziti i na rezultate kluba.

Boksački klub „Borovo" istaknuo je sljedeće sportaše kao najbolje u ovoj godini: Ivan Andrašić, Filip Poturović, Luka Pratljačić i Branimir Lovren.

Predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar" Siniša Šijanović rekao je kako je njihov najbolji veslač Mato Brandt već drugu godinu za redom proglašen najboljim sportašem grada Vukovara. Naime, Brandt je ispunio sve kriterije za ulazak u Hrvatsku državnu reprezentaciju te se plasirao na svjetsko prvenstvo u sastavu seniorskog osmerca gdje je osvojio osmo mjesto.
Uz istaknutog Matu, zavidne uspjehe postigli su i Harald Brandt, Marko Kunac i Luka Kolar.

Klub dizača utega pohvalio se uspjesima Lucije Gračanin, Hermane Dermiček, Veline Galović te Zdenka Prokopa. Svi redom su osvajači državnih odličja i preko nekoliko puta su pomicali državne rekorde.

Karate klub „Vukovar '91" u juniorskoj kategoriji ekipno je osvojio prvo mjesto te se plasirao na europsko prvenstvo na Cipru. Ekipu čine Davor Macura, Alen Rupčić, Robert Rupčić, a Zoran Kiralj osvajač je drugog mjesta kao mlađi senior.

Powerlifting klub Vukovar istaknuo je kako imaju čak 13 državnih prvaka, no najuspješniji su Slađana Gulić, Nikolina Korolija, Željko Krasulja i Miroslav Vlačinić.

„U cilju postizanja što boljih rezultata osigurali smo sredstva za izgradnju gimnastičke dvorane. U proračunu je predviđeno 4,3 milijuna kuna za financiranje sportskih klubova, te oko 300.000 kuna za sportske manifestacije. Također želimo što više građana uključiti u rekreativno bavljenje sportom pa smo tako predvidjeli izgradnju sportskih igrališta sa koševima za košarku, golovima za nogomet i stolovima za stolni tenis na čak pet lokacija u gradu", rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović zahvalila se svim sportašima što svojim uspjesima promoviraju grad Vukovar u najboljem svjetlu u Republici Hrvatskoj ali i diljem svijeta te izrazila nadu da će taj broj iz godine u godinu još više rasti, kao i broj klubova koje Grad Vukovar financira iz gradskog proračuna.