{gallery}2015/11/27/01{/gallery} Gimnastički klub Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom organizirao je svečano otvorenje gimnastičke dvorane u sklopu Sportske dvorane u Borovu Naselju.

Gimnastički klub Vukovar djeluje već deset godina te ostvaruje vrhunske rezultate na regionalnoj i državnoj razini. Nažalost, klub do sada nije imao adekvatne uvjete za rad unatoč poštovanja vrijednih rezultata i postignuća mladih gimnastičarki i gimnastičara.

Na otvorenju su, osim gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave, njegovih zamjenika Marijana Pavličeka i Marije Budimir te pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ane Živanović, nazočila i brojna uvažena imena hrvatskog gimnastičarskog svijeta kao što su predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevica Tkalčec, dugogodišnja tajnicu HGS a sad u mirovini Višnja Gojković, delegat Hrvatskog gimnastičkog saveza za regiju Istok Evica Čutoraš, predstavnici gimnastičkih klubova regije Istok, predsjednica gimnastičkog kluba Ankica Paun, članovi uprave i osnivači GKV, najuspješniji hrvatski gimnastičari Marijo Možnik osvajač svjetske medalje i evropske medalje, Robert Seligman osvajač svjetskog kupa, Tomislav Marković- osvajač svjetskog kupa, Andrej Korosteljev osvajač medalje na juniorsko evropskom prvenstvu, Tijana Tkalčec osvajačica svjetskog kupa, Martina Stojšić višestruka državna prvakinjate te predsjednik sportske zajednice grada Vukovara Ivan Polhert i tajnik Tonko Sabljić, predstavnici sportskih klubova grada Vukovara.

Gostima su se redom obratili predsjednica GKV Ana Paun, delegat HGS za regiju Istok Evica Čutoraš, predsjednik HGS Stevica Tkalčec, a između govora gimnastičarke su zabavljale prisutne plesno-akrobatskim točkama. Naposlijetku se obratio i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, koji nije skrivao zadovoljstvo zbog uspješno završenog projekta namijenjeng prvensteno vukovarskoj djeci, a dvoranu je službeno otvorio gradonačelnika Ivan Penava.

„Gimnastički klub trenirao je u vrlo lošim uvjetima, ali je ostvarivao vrhunske rezultate te su odavno zaslužili prostor prilagođen svojim trenažnim potrebama. Vjerujem kako će nova dvorana privući mnogobrojnu djecu da se okušaju u ovom bazičnom sportu," rekao je u svome obraćanju gradonačelnik Penava najavivši i skoru izgradnju atletske staze na gradskom stadionu.

Župnik fra. Vjenceslav Janjić blagoslovio je novu dvoranu i poručio da se zdrav duh razvija u zdravom tijelu.
U završnoj vježbi prvi su nastupili najmlađi, zatim su im se pridružili školarci i natjecateljice, koji su plesali i pjevali pjesmu „Kad si sretan". Na taj su način okupljenima željeli izraziti svoj sreća i veselje vježbanja u novoj dvorani.

Po završetku vježbe uslijedilo je fotografiranje gimnastičara sa čelnim ljudima našega grada i poznatim gimnastičarima.

Izvođač radova bila je tvrtka Volko d.o.o., a većinu sredstava osigurao je Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Projekt je vrijedan 500.000 kuna, a dvorana je veličine 310 metara četvornih.