Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2015/09/09/02{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović povodom početka nove pedagoške godine posjetili su centralni objekt vrtića Vukovar 1. Na ulazu u vrtić, zajedno s ravnateljicom Mirjanom Kulić, dočekala su ih djeca u svečanom narodnom ruhu. Nakon pozdravnog govora ravnateljice i obraćanja Gradonačelnika, djeca su sve prisutne razveselila prigodnim programom u kojem su plesala, recitirala i otpjevala himnu Vrtića. Jedna od djevojčica je svečano uručila zahvalu gosp. Penavi, a velečasni Mato Martinković blagoslovio je prostor nove natkrivene terase i sve koji će ga koristiti.

„Djeca su budućnost grada Vukovara te smo stoga nastojali osigurati potrebna sredstva za sanaciju ovoga objekta koji je sada u skladu sa svim sigurnosnim propisima Europske unije. Nadamo se kako će djeci omogućiti mnogo sretnih i zaigranih dana," objasnio je gradonačelnik Penava.

„Unatoč nezavidnoj ekonomskoj situaciji pronašli smo sredstva za sanaciju i ovaj projekt, vrijedan gotovo 400 000 kuna, uspješno je realiziran," istaknula je pročelnica Živanović, najavivši i daljnje sanacijske radove i na drugim objektima od društvene važnosti.

Ravnateljica vrtića Mirjana Kulić zahvalila se gradonačelniku i naglasila kako su nove terase s antitraumatskim podlogama u suglasnosti sa suvremenim i sigurnosnim standardima EU.