{gallery}2015/07/15/02{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je Rješenje o financiranju Pilot projekta „Halo pomoć" predsjedniku Lions Cluba Vukovar Željku Đekiću.


Grad Vukovar na prijedlog Lions Cluba Vukovar uključio se u jedan inovativan i vrlo koristan pilot projekt koji će sufinancirati tijekom godinu dana s ukupnim iznosom od 8 400 kn. Riječ je o donaciji 14 posebno prilagođenih uređaja koje će korisnici nositi kao narukvicu ili privjesak, odnosno telefonski uređaj s ugrađenom SOS tipkom. Pritiskom na SOS tipku u kriznoj situaciji kao što je nekakva ozljeda ili pad, uređaj se aktivira te šalje signal do dojavnog centra koji potom organizira pomoć.


Cilj je projekta omogućavanje starijim osobama te osobama s invaliditetom što duži ostanak u vlastitom domu uz osjećaj sigurnosti i povećanje kvalitete života.
Pilot projekt traje godinu dana, a ukupna mu je vrijednost 23 110 kn od čega je za nabavljene uređaje izdvojeno 7 670 kn, a za uslugu monitoringa tijekom 12 mjeseci 13 440 kn. Za izradu plakata i letaka koji služe upoznavanju šire javnosti o navedenom projektu izdvojeno je 2 000 kn.