Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2015/02/23/02{/gallery} Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara Društvo osoba s invaliditetom Podunavlje nakon uspješno provedenog prvog izbora za miss žene sa invaliditetom pod nazivom MOJE DRUGO JA!- VUKOVAR 2009., na kojem je sudjelovalo 25 žena sa invaliditetom, a natjecalo se za titulu 17 žena s područja cijele Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine i Srbije, ograniziralo je navedenu manifestaciju i ove godine (2015.).

Manifestacija Miss žene s invaliditetom Moje drugo ja! - Vukovar 2015. održana je 21. veljače u Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a navedenoj manifestaciji nazočila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Titulu najljepše ponijela je Ivana Brlić iz Križevaca.

Temeljni cilj manifestacije je osnaživanje žena s invaliditetom u razumijevanju prava na javnost i priznanje u područjima društvenog života koja su prekrivena tabuima neprihvatljivog i neočekivanog društvenog ponašanja : kao uspješne manekenke, privlačne misice i veleposlanici humanosti svojelokalne sredine i domovine. Temeljni cilj je vezan za nastojanje primjene Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom RH 2007-20015 u djelu definiranih obaveza lokalne uprave i samo uprave da razvija, potiče i promiče uvjete za uključivanje žena s invaliditetom u cjelovit društveni život.