U dvorani Rodne kuće Lavoslava Ružičke upriličeno je svečano uručivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku i akademsku 2020./2021. godinu.

Uz prigodne pozdravne riječi te uz želje za još više uspjeha u novoj godini, ugovore su uručili gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić
„Izuzetno nam je drago što možemo reći kako ove tekuće akademske godine imamo pedesetak studenata više na stipendijama nego li prošle godine. Zajedno s Gradovima sponzorima iz godine u godinu pružamo sigurnost studentima i učenicima s područja grada Vukovara. Na taj način ulažemo u perspektivu samoga Vukovara te se nadamo kako će nakon uspješnih ishoda studiranja naši stipendisti ostati u Vukovaru, naći svoje zaposlenje, osnovati obitelj i graditi budućnost svoga grada. To nam je svakako cilj i nastojimo ga ostvariti,“ rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je od 243 pristigla zahtjeva za stipendiranjem 29 pronašlo izvore stipendija u državnim ili privatnim programima stipendiranja.
Za akademsku i školsku 2020./2021. godinu Grad Vukovar je dodijelio ukupno 214 stipendija od kojih je 80 stipendija za studente svih godina studija deficitarnih zvanja. Iznos stipendije je 1.000,00 kuna mjesečno za 10 mjeseci u akademskoj godini. 93 studenta studije ostali zvanja dobili su stipendije u iznosu od 500,00 kuna mjesečno kroz 10 mjeseci u akademskoj godini. Čak 41 učenik srednje škole, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja dobio je stipendiju u visini 400,00 kuna mjesečno za 10 mjeseci u akademskoj godini.
U Proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1.600.000,00 kuna.