U predbožićno vrijeme u kojem vlada duh darivanja i zajedništva, kao i dosadašnjih godina, Grad Vukovar je povodom božićnih i novogodišnjih blagdana najmlađim Vukovarcima osigurao prigodne poklon paketiće.

Djeci Vukovara do 15. godine starosti pripremljeno je 2750 slatkih paketića, no ove je godine, zbog pandemije koronavirusa dodjela istih bila nešto drugačija. Paketići su se distribuirali u osnovne škole i dječje vrtiće na području grada gdje su im potom uručeni, a za djecu koja nisu polaznici vrtića i škola upriličeno je darivanje ispred Radničkog doma u Vukovaru, sukladno epidemiološkim mjerama, a u kojem je sudjelovao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

„U blagdanskom raspoloženju, uz zvuke božićnih pjesama i ove godine smo ovdje kako bismo darivali vukovarske mališane. Iako ovogodišnji Advent u Vukovaru nije imao mogućnost pokazati sve svoje čari, potrudili smo se u najvećoj mjeri našim sugrađanima, a osobito onim najmlađima upriličiti radost Božića na ulicama Vukovara, a upravo to govori i ovogodišnji slogan adventa -  radost, bez obzira na sve“, rekao je gradonačelnik izrazivši nadu kako će slatki paketići razveseliti sva dječja lica u Vukovaru.

Za ovu namjenu je u Proračunu Grada Vukovara osigurano 100.000 kuna kojima je u suradnji s vukovarskom tvrtkom Velepromet d.d., koja je bila najpovoljniji ponuđač javne nabave, pribavljena spomenuta količina paketića.