Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je najboljeg polaznika 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" satnika Krešimira Sudarića koji je ovom prilikom primio Plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od 5000 kuna i to za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru. Satnik Sudarić odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5.000,00 kn, a koji mu pripada uz gradsko priznanje, dodijeliti peteročlanoj obitelji Hrček koju čine majka Snježana i otac Igor te troje djece od kojih je najmlađe, sin Lovro, dijete s posebnim potrebama. Lovro je rođen kao nedonošče te je 3 mjeseca proveo u inkubatoru. Njegov razvoj praćen je višestrukom liječničkom dijagnozom. Lovro se izborio za život, no svaki njegov dan je ispunjen brojnim borbama te mu je  skrb potrebna 24 sata dnevno.

„S današnjim činom nastavljamo tradiciju koju smo pokrenuli s Hrvatskim vojnim učilištem i Ministarstvom obrane ustanovivši  ovu nagradu i Plaketu Grada Vukovara koja se dodjeljuje najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole „Blago Zadro“ koji potom novčani dio donira obitelji s područja grada Vukovara. Grad Vukovar pomaže obitelji Hrček već niz godina, no nažalost pomoć je potrebna u puno većoj mjeri,“ rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući general-pukovniku Mati Pađenu i satniku Krešimiru Sudariću na dolasku u Vukovar i humanoj gesti.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mato Pađen zahvalio je gradonačelniku Grada Vukovara Ivanu Penavi i Gradskome vijeću Grada Vukovara na dodjeli Plakete Grada Vukovara najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro".

„S ponosom ističem da Zapovjedno-stožerna škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ nosi ime po junaku i legendi Domovinskog rata i obrane Vukovara te na taj način služi i kao inspiracija polaznicima, ali ujedno i kao sjećanje na sve što je Vukovar dao u obrani i stvaranju Domovine Hrvatske,“ rekao je general-pukovnik Pađen ističući kako Vukovar daje nesebično, a Hrvatska vojska uzvraća na jednak način.

„Vrlo sam ponosan što sam danas u Vukovaru. Kao osobu i kao hrvatskog vojnika čini me sretnim kada mogu nekome pomoći. Maleni Lovro Hrček je danas osoba kojoj ću pokušati pomoći ovom donaciji. Želim mu sve najbolje i nadam se da će mu ova donacija pomoći u njegovoj najvećoj životnoj borbi,“ rekao je satnik Sudarić zahvaljujući se Gradu Vukovaru na mogućnosti da još jednom pokaže da je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod.

Snježana Hrček, Lovrina majka, zahvalila se general-pukovniku Pađenu i satniku Sudariću na donaciji koja obitelji mnogo znači.

„Zahvaljujem se i gradonačelniku Penavi, zamjenici Mujkić i Savjetu za branitelje. Uvijek su uz nas kad nam je to najpotrebnije,“ rekla je Snježana Hrček zahvaljujući se od srca na svakoj pomoći.