Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Kod Spomen obilježja za 97 nestalih i poginulih policajaca u obrani Vukovara u Domovinskome ratu odana je počast polaganjem svijeća.  Svijeće su položila brojna izaslanstva kao što su državna tajnica MUP-a, Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Franjo Šoljić  te predstavnici  Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako je se s ponosom i tugom sjećamo  97 policajaca koji su dali svoje živote u obrani Vukovara.

“Ušli smo u dane tužnih obljetnica, prisjećanja na tragedije, ali i herojstva branitelja Vukovara. Svakako, jedni od tih heroja su i hrvatski policajci koji su dali veliki doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske I na tome smo im vječno zahvalni pogotovo u Vukovaru. Iz toga razloga podigli smo i ovo spomen obilježje koje je izradio naš sugrađanin Dubravko Dujić Dunja kako bismo na trajan i dostojanstven način zadržali sjećanje na 97 pripadnika MUP-a koji su dali život u obrani Vukovara. Uvijek ćemo ih se sjećati, a njihova žrtva neće biti uzalud i zato ćemo se pod od svaku cijenu truditi izgraditi bolje društvo je rim to dugujemo,” rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.