U sklopu Drugih dana meda Pčelarska udruga „ Cornacum" Vukovar pod pokroviteljstvom Grada Vukovara organizirala je manifestaciju ocjenjivanja meda na kojoj je bilo prijavljeno preko 200 uzoraka meda iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovačke.

Okupljene je pčelare pozdravio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je ovom prilikom istaknuo aktivnost pčelarske zajednice u Vukovaru.

“Pčelari su izrazito aktivna zajednica uVukovaru. Provode čitav niz projekata na dobrobit građana Vukovara te su prepoznati kako po svojoj viziji tako i prema ljubavi prema pčelama. Iz te su ljubavi proizašle ideje koje smo zajednički ostvarili kroz poticaje u poljoprivredi. S obzirom na njihov angažman, upravo pčelari povlače najviše bespovratnih sredstava kroz program poticaja u poljoprivredi Grada Vukovara. Zahvaljujući vukovarskim pčelarima, naši najmlađi sugrađani u svojim vrtićima i školama svakodnevno konzumiraju med te stječu zdrave navike za cijeli život. Izuzetno smo zadovoljni s tim, ali i svim drugim edukacijskim i promotivnim programima koje u Vukovaru provode pčelarske udruge. Nadam se kako ćemo uskoro zajedničkim trudom uspjeti ostvariti ideju Muzeja pčelarstva u kojemu će se kroz radionice moći vidjeti cijeli život pčele te proces proizvodnje meda. Vjerujem kako će taj projekt Vukovar pozicionirati kao pčelarski centar Slavonije,” rekao je gradonačelnik Penava.