U sklopu Etno sajama održava se i Vukovar Oktoberfest koji nudi Vukovarsko pivo, craft pivo Walkow, i craft pivo OPG Bošnjak iz Nove Gradiške, a sudjeluje i zadruga Vrhunsko vukovarsko s lokalnim proizvodima.
Riječ je o manifestaciji kulturnog i humanitarnog karaktera koju organizira Lions klub Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara. Ove godine prikupljena sredstva na ovoj manifestaciji donirat će se za potrebe slijepih I slabovidnih odoba u Vukovaru.
“Drago mi je što se po treći puta u sklopu Etno sajma održava i Vukovar Oktoberfest, ali mi je žao što zbog epidemije koronavirusa nisu bili uključene Njemačke i Austrijske nacionalne manjine, ne samo iz Hrvatske nego i iz ostalih država. Zbog ove je situacije jako nezgodno putovati iz drugih zemalja, međutim ono što je najbitnije, zahvaljujući organizatoru Lions klubu, održana je tradicija. Vjerujem kako ćemo se nagodinu svi vratiti u normalu i da ćemo imati puno više posjetitelja,” rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček pozivajući sve sugrađane da uživaju u dobrome pivu, hrani i koncertu grupe Ad Astra pridržavajući se pri tome svih epidemioloških mjera.