Kako tradicija nalaže, posljednji vikend u mjesecu rujnu rezerviran je za Vukovarski etno sajam. Na središnjem gradskom Trgu Republike Hrvatske održava se 13. Etno sajam na kojem sudjeluje 53 izlagača iz naše Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije. U ponudi su razni proizvodi od meda, suhomesnati proizvodi, sir, tradicijski nakit i tekstil, povrće, rukotvorine, suveniri, antikviteti, prirodna kozmetika, cvijeće, kupinovo vino, proizvodi od aronije, etno igrače i mnogo drugih zanimljivih proizvoda naših etno obrtnika uz bogat popratni i kulturno-umjetnički program. Iznimno, ove godine, iz epidemioloških razloga, Etno sajam održava se samo jedan dan.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako se ove godine okupio rekordan broj izlagača.

“Etno sajam prva je turistička aktivnost koju TZ grada Vukovara organizira od lockdown-a. Iznimno nas veseli rekordan broj izlagača, a poslijepodne nastavljamo s dodatnim sadržajem Oktoberfestom i smotrom folklora,” rekla je direktorica Sekulić.

Etno sajam otvorio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Vukovara na izvrsnoj suradnji.

“Ova živost i broj okupljenih ljudi potvrđuju koliko nam nedostaju ovakve manifetacije. Epidemija koronavirusa nas je sve skupa usporila, ali se držimo,” rekao je gradonačelnik Penava pozivajući građane na uživanje u svježem zraku te mirisima, okusima i zvucima Slavonije.

U sklopu Etno sajama održat će se i Vukovar Oktoberfest koji će ponuditi Vukovarsko pivo, craft pivo Walkow, i craft pivo OPG Bošnjak iz Nove Gradiške, a sudjelovat će i zadruga Vrhunsko vukovarsko s lokalnim proizvodima.