Održana je Početna konferencija EU projekta Drugi dom kojemu je svrha unaprjeđenje kvalitete života djece i to posebice polaznika 1. i 2. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića.

Kroz Projekt Drugi dom, kroz jednu godinu, osigurana je prehrana i rad s 35 učenika prvoga i drugoga razreda, ali ukupan broj učenika koji će biti obuhvaćen ovim projektom bit će veći s obzirom da se projekt provodi kroz 26 mjeseci.

Projekt je sufinancirala Europska unija u cjelokupnome iznosu od oko 1,5 milijuna kuna.

„Grad Vukovar je ove školske godine po prvi puta u svim osnovnim školama u gradu,  osim OŠ Nikole Andrića,  čija obnova još nije završena, osigurao sredstva iz svoga proračuna za produženi boravak za sve prve i druge razrede. Na taj smo način željeli olakšati zaposlenim roditeljima koji nemaju gdje s djecom dok su na poslu da znaju kako su im djeca na sigurnome. Kad djeca završe nastavu u produženome boravku u školi ručaju, pišu zadaće, uče i  bave i se ostalim aktivnostima. Mislim da je to jedna dobra priča koju smo pokrenuli prošle godine u dvoje škole, a ove godine provodimo ovaj projekt u svim osnovnim školama u gradu,“ istaknuo je zamjenik Pavliček.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić objasnila je kako je ovaj projekt  višestruko koristan ne samo za školu nego i za sve učenike, roditelje i učitelje.

„Organizacijom produženoga boravka kao vrste odgojno-obrazovnog rada, učenici nakon redovite nastave ostaju u školi, pišu svoje zadaće, uče, bave se kreativnim radom, sportom i svim onim drugim što ih priprema za život. Organizirana im je besplatna prehrana na temelju zdravih prehrambenih navika koje razvijaju. Kroz ovaj projekt zaposlene su dvije učiteljice i jedan kuhar na pola radnoga vremena. Također, škola je opremljena dodatnim sredstvima, didaktičkim sredstvima, sredstvima za rad, za tjelesnu i zdravstvenu kulturu kao  i  informatičkom opremom što pridonosi kvaliteti rada,“ rekla je Miletić.

 Projekt Drugi dom realiziran je kroz Europski socijalni fond u sklopu poziva na dostavu prijedloga Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Nositelj projekta je OŠ Dragutina Tadijanovića.