U Ružičkinoj kući u Vukovaru održava se ovogodišnji trodnevni međunarodni znanstveno-stručni skup 18. Ružičkini dani koji traje do petka 18. rujna. Susret organiziraju Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa i Prehrambeno-tehnološki fakultet iz Osijeka, a tradicionalno se održavaju u Vukovaru u sjećanje na istaknutoga hrvatskoga nobelovca Lavoslava Ružičku.  

Radove izlažu znanstvenici iz područja kemije, kemijskog i biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, medicinske biokemije, farmacije te kemije u poljoprivredi, šumarstvu i zaštiti okoliša.

„Pandemija koronavirusa koja je zahvatila i promijenila svijet u vrlo kratkome roku otkrila nam je kolika je važnost znanosti i koliko se moramo osloniti na nju. Ovogodišnji slogan Danas znanost – sutra industrija upućuje na to da znanost ima odgovore kako unaprijediti industriju i cjelokupni život te da je moramo staviti u fokus,“ rekla je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić ističući kako je Vukovar rodni grad nobelovca Lavoslava Ružičke te da Vukovar možda skriva još mladih nada znanosti i još jednog nobelovca.