Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Održana je početna konferencija EU projekta Sinergijsko razvojnog centra (SRCEšv). Cilj projekta je razvoj i uspostava Sinergijsko-razvojnog centra koji će mladima, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima omogućiti usvajanje novih poduzetničkih, transverzalnih i poslovnih znanja i vještina te ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.
Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić s ponosom je istaknula kako je riječ o još jednom projektu vezanome uz Intervencijski plan Grada Vukovara, odnosno za sredstva iz europskog socijalnog fonda.

„I na ovome projektu došlo je do lijepe suradnje između Razvojne agencije Vukovar i jedne vukovarske ustanove, ovaj puta Ekonomske škole. Ovaj projekt nije usmjeren samo na učenike škole nego i na vanjske korisnike koji će od projekta imati koristi. Iz ovoga će se projekta također osigurati oprema za vježbeničku tvrtku i školski radio,“ rekla je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Mujkić pohvaljujući Ekonomsku školu koja sustavno ulaže u nove programe za svoje učenike.

„Ovo nije prvi projekt kojega provodimo, ali je jako bitan za razvoj poduzetničkih kompetencija mladih ljudi i uz to je u 100-postotnom iznosu financiran europskim sredstvima,“ objasnila je Sanja Matičić vd ravnatelja Ekonomske škole Vukovar.