Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

 

 I ove godine Grad Vukovar je organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva skupina učenika je noćas krenula put Jadranske obale, u Lječilište Veli Lošinj, a ispratio ih je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima poželjevši im sretan put i dobru zabavu tijekom idućih 7 dana ljetovanja.

„Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji s prijateljima našega grada, tradicionalno se djeca vukovarskih osnovnih škola upućuju na ljetovanja sa svojim vršnjacima. 94 vukovarska osnovnoškolca ove godine će ljetovati na Velom Lošinju, dok će 26 učenika s iznimnim uspjehom i ostvarenim zapaženim rezultatima biti nagrađeni krstarenjem na Jadranskoj obali. Ovim zajedničkim projektom našoj djeci osiguravamo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme tijekom ljetnih mjeseci “, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodavši kako je broj djece koja ove godine ljetuju u organizaciji Grada Vukovara nešto manja zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom koja nas je zatekla.

Primorsko-goranska županija i Lječilište Veli Lošinj ovo su ljeto organizirali sedmodnevna ljetovanja u Lječilištu Veli Lošinj u dva termina po 47 djece i 3 voditelja, i to od 11. do 18. srpnja 2020. godine) te od 18. do 25. srpnja 2020. godine. Ljetovanje je namijenjeno djeci od završenog 5. do završenog 8. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara koji su se javili na Javni poziv koji je Grad Vukovar raspisao. Od 25. srpnja do 1. kolovoza 26 učenika od 5. do završenog 8. razreda, koji su ostvarili izniman uspjeh i rezultate na mnogim natjecanjima, a na prijedlog svojih škola, krenuti će na krstarenje Jadranom u pratnji 2 voditelja i to u organizaciji opatijske tvrtke Katarina Line d.o.o.

Za ovu namjenu je u Proračunu Grada Vukovara osigurano 100.000 kuna.