Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Održana je početna konferencija EU  projekta „Pomoć potrebitima“ koji je prijavilo  Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, a na kojoj je nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

Cilj projekta je pružiti pomoć za 40 pripadnika ciljane skupine s područja našega grada.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček ovom je prilikom rekao kako mu je iznimno drago što je još jedna udruga iz Vukovara koja okuplja braniteljsku populaciju uspješno povukla europska sredstva za provođenje vrlo važnog projekta. „Nekolicina naših sugrađana zahvaljujući ovom projektu je uposlena, a s druge strane, korist će imati osobe koje su prošle kroz srpske koncentracijske logore i njihove obitelji, ne samo iz Vukovara nego i iz okolnih mjesta“, rekao je Pavliček te naglasio kako je ovo potvrda da braniteljska populacija još uvijek pridonosi zajednici te zbog dobrobiti svog djelovanja nikako ne smije biti marginalizirana. „Kroz ovakve projekte pomažu svojim suborcima, a ujedno dolazi i do povećanja dodane vrijednosti, odnosno novih zapošljavanja“, zaključio je zamjenik gradonačelnika.

Projekt „Pomoć potrebitima“ vrijedan je 1.700.000 kuna, 85% sufinanciran sredstvima Europske unije, dok je preostalih 15% sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.