U Javnoj ustanovi „Sportski objekti Vukovar“ održana je početna konferencija EU projekta „SWIM“ na kojem je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

Projekt „Swim“ financiran je sredstvima Europske unije u 100%-tnom iznosu, vrijedan 1.423.471,38 kuna, a cilj mu je razvoj novih sportskih sadržaja te povećanje dostupnosti sportskih aktivnosti za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić je ovom prigodom istaknula kako je projekt „Swim“ jedan od lijepih primjera kako u sinergiji gradskih ustanova i tvrtki, ovoga puta Sportskih objekata Vukovar i VURA-e, nastaju zajednički projekti. „Ovaj je projekt posebno dobar jer je usmjeren na djecu, kako bi se  u njima pobudila svijest o zdravom načinu života i važnosti bavljenja sportom“, istaknula je Mujkić te dodala kako su u sklopu projekta nabavljena i vozila koja će djecu prevoziti do Sportskih objekata Vukovar.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić rekla je kako je ovo treći projekt koji je realiziran u suradnji sa Sportskim objektima Vukovar. „Vrlo je važno naglasiti da će ovim projektom biti uvedena nova usluga u Vukovaru, a to je prijevoz djece na sportsku rekreaciju“, kazala je Žilić te istaknula kako su Sportski objekti Vukovar vrlo kooperativni te su za svaki natječaj imali spremnu ideju i projekt koji žele prijaviti.

Ravnatelj Sportskih objekata Vukovar Ivan Szabo pojasnio je kako je ideja nastala prije dvije godine, a želja je povećati dostupnost sportskih sadržaja za najmlađe građane našega grada. „Ovaj je projekt namijenjen djeci koja su osnove plivanja usvojila te se nastoje baviti plivanjem kao najzdravijom tjelesnom aktivnošću koja pomaže njihovom tjelesnom i psihičkom razvoju“, istaknuo je Szabo.