Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

  Održana je završna konferenciju EU projekta „Pokloni mi osmijeh“ koji je proveden u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena“.

Gradu Vukovaru odobren je projekt „Pokloni mi osmijeh“ na razdoblje od 30 mjeseci, ukupne vrijednosti 7.473.298,82 kuna, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu, a u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

Projektom je zaposleno 50 žena pripadnica ranjivih skupina na tržištu rada koje su 24 mjeseca pružale usluge pomoći u kućanstvu za 300 krajnjih korisnika - osoba treće životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju, a 30 žena je završilo program obrazovanja i osposobljavanja za zanimanja gerontodomaćice i njegovateljice. Time je povećana njihova zapošljivost, odnosno konkurentnost na tržištu rada, a krajnjim korisnicima je poboljšana kvaliteta života i socijalna uključenost.

„Po ukupnoj vrijednosti projekt „Pokloni mi osmijeh“ prvi je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a sedmi u Republici Hrvatskoj. Izuzetno je dobro prihvaćen i u javnosti i kod krajnjih korisnika. Iz toga smo se razloga odlučili na drugu fazu projekta. Uskoro očekujemo odluku, potpisivanje ugovora i natječaj za zapošljavanje,“ rekao je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević ističući kako će u drugoj fazi biti zaposleno 55 žena koje će pomoć u kući pružati za 330 korisnika.