Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

U povodu Dana grada Vukovara putem videokonferencije gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava susreo sam se s učenicima vukovarskih osnovnih škola i njihovim ravnateljima. Tijekom ovog virtualnog susreta na platformi zoom razgovarali su o brojnim temama vezano za naš grad.

Učenici su imali zanimljiva pitanja, a ponajviše ih je zanimao Vodotoranj i dovršetak radova na ovom simbolu našega grada jer i oni jednako nestrpljivo iščekuju doživjeti pogled s njegova vrha. Gradonačelnik Penava objasnio je kako su radovi kasnili zbog operativnih problema i da su trebali biti gotovi do 1. lipnja, no da je sada epidemija koronavirusa ponovno prolongirala radove.  

Također, zanimalo ih je i hoće li ovoga ljeta biti kupanja na Vukovarskoj adi i kakvi se još sadržaji pripremaju u Park-šumi Adica te hoće li gradska četvrt Mitnica dobiti biciklističku stazu. Odgovori na ova pitanja također ovise o epidemiji koronavirusa. Kupanja na Vukovarskoj adi će vjerojatno biti, no kasnije nego li prethodnih godina s obzirom na to da pripremni radovi nisu mogli započeti uslijed mjera prevencije koronavirusa. Također, projekt kojim će se Park-šuma Adica ispuniti najrazličitijim sadržajima i biciklistička staza trenutno su na čekanju dok se ne procijene posljedice koronavirusa na gospodarstvo.

Naravno, postavili su i niz pitanja vezano za njihovo školovanje. Razgovarali su o projektu centra za darovitu djecu i dovršetka radova na Osnovnoj školi Nikole Andrića te hoće li Grad Vukovar sufinancirati tablete za učenike koji ih još nemaju.    Gradonačelnik je objasnio kako se već promišlja o projektu centra za darovitu djecu kojim će se darovitim učenicima omogućiti daljnje obrazovanje na područjima njihova interesa i talenta, no da je prvo potrebno definirati što će sve takav centar nuditi te postaviti financijsku konstrukciju kojom se mogu pokriti troškovi opremanja takvog centra. Što se tiče obnove Osnovne škole Nikole Andrića, očekuje se kako će radovi trajati još cijelu sljedeću godinu.

Cjelokupan razgovor možete pogledati OVDJE.