„Zadovoljstvo nam je biti kod  dragih prijatelja, Udruge žena Vukovar s kojom jako dobro surađujemo. Udruga je iznimno aktivna te organizira različite tečajeve i aktivnosti za svoje članice i članove. Jednako kao i prošle godine, kada smo tu bili za Međunarodni dan žena, zadovoljstvo mi je biti ovdje i danas te članicama barem s jednim cvijetom uljepšati njihov dan,“ rekao je ovom prigodom gradonačelnik Ivan Penava.  

Udruga žena Vukovar djeluje već 22 godine te broji 87 članica i članova. Njihovo se djelovanje najviše odnosi na primicanje marginaliziranih skupina kao što su teže zapošljive osobe te u te svrhe Udruga sudjeluje u nizu EU projekata. Neki od njih su Projekt  Eko Start kojega je uspješno završilo 42 polaznika, projekt Zaželi u okviru kojega je zaposleno 10 žena te projekt Nova znanja nove prilike, kojim će se obučiti 32 osobe u četiri županije za voditelja izrade i provedbe EU projekata.

Jelena Janković, administrativna tajnica u Udruzi žena Vukovar izrazila je zadovoljstvo posjetom gradonačelnika i njegovog zamjenika zahvalivši se pri tome na iznimno ugodnoj suradnji koju Udruga ostvaruje s Gradom Vukovarom.