Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić primili su u gradskoj vijećnici Grada Vukovara Maškare, kojima su u subotu predani ključevi grada.

Učenici su to osmog razreda Osnovne škole Nikole Andrića koji su za vrijeme svog vladanja, u trajanju od tri dana, na školu iz koje dolaze postavili nove prozore i ubrzali njezinu obnovu. Rekli su kako je bilo lijepo na nekoliko dana zavladati gradom, ali isto tako i naporno pa evo, ključeve grada ipak vraćaju odraslima.

Tijekom posjete su se čuli i neki konstruktivni prijedlozi pa su tako izrazili želju da Grad Vukovar razmisli o mogućnosti organiziranja škole skijanja za mlade Vukovarce, da obnovi prostore Streljačkog kluba Grič 7 te uvede nove manifestacije za djecu i mlade kako bi ih odmaknuli od kompjutera i mobitela te motivirali za druženje s prijateljima na gradskim ulicama i trgovima.

Pročelnik Kobašević je sve prijedloge poslušao, ocijenio ih odličnima te obećao kako će o istima s timom stručnjaka raspravljati, i nada se donijeti pozitivne odluke te ispuniti želje najmlađih Vukovaraca.