U organizaciji županijskog saveza športova i Sportske redakcije Plave vinkovačke televizije u Hrvatskom domu u Vukovaru održana je svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu.

Kako je ove godine domaćinstvo pripalo Gradu Vukovaru, u ime gradonačelnika Ivana Penave i u svoje osobno ime sportašima i gostima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček istaknuvši kako je Grad Vukovar prepoznao značaj sporta za mlade te stoga iz Proračuna na godišnjoj razini izdvaja znatna sredstva za tu namjenu. „Od ove godine zahvaljujući sredstvima Europske unije krećemo u rekonstrukciju atletskog stadiona nedaleko centra Vukovara, koji će  dobiti svu opremu i sadržaje te vjerujemo da će upravo kroz ovakav način potpore sportašima i klubovima od strane Grada Vukovara doprinijeti ostvarivanju vrhunskih rezultata“, rekao je  Pavliček te čestitao svim dobitnicima i izrazio nadu kako će nagrade biti daljnji poticaj za uspješne rezultate na ponos svih nas u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su:

Perspektivna sportašica – Ana Crnjac, Klub dizača utega Vukovar
Posebna plaketa za ostvarene rezultate – Nikolina Josipović, AK Cibalia Vinkovci

Perspektivni sportaš – Ivan Draganić, Karate klub Vukovar
Posebna plaketa za ostvarene rezultate – Stjepan Dabić, Šahovski klub Vinkovci

Najbolja sportašica – Magdalena Đekić, AK Cibalia Vinkovci
Najbolja sportašica s invaliditetom – Eva Blažević, AK Osoba s invaliditetom VInkovci

Najbolji sportaš – Ante Brkić, Šahovski klub Vinkovci
Posebna plaketa za ostvarene rezultate – Duje Dragun, MNK Aurelia Futsal

Najbolja ekipa – ŽOK ENNA Vukovar
Posebna plaketa za ostvarene rezultate -  dvojac bez kormilara HVK Vukovar, Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić

Najbolja momčad: RK Spačva Vinkovci

Posebne plakete dodijeljene su dugogodišnjem vukovarskom sportskom djelatniku Vjekoslavu Karauli za doprinos u razvoju sporta te NK Graničar iz Županje povodom 100 godišnjice klupske opstojnosti.