Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Udruga tjelesnih invalida „TOMS" iz Trogira zajedno s udrugom iz Metkovića (Udruga Prijatelj) i Sinja (Udruga tjelesnih invalida Sinj)  te Udrugom osoba s invaliditetom Split kroz projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar" kupovinom svijeća prikupljaju financijska sredstva koja doniraju građanima grada Vukovara. U sklopu projekta ove godine su se odlučili pružiti financijsku potporu dvjema obiteljima s djecom s poteškoćama u razvoju.

Predsjednik Udruge TOMS Ivan Bašić rekao je kako će se ova akcija nastaviti i narednih godina.

„Ova hvalevrijedna akcija udruga iz Dalmacije je još jedan dokaz koliko Vukovar ima pravih prijatelja diljem Lijepe naše. Udurga TOMS je i nositelj plakete Grada Vukovara koju je dobila upravo zbog provedbe projekta „moje svjetlo za moj Vukovar“, rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček te od srca zahvalio članovima udruge na angažmanu.

U prostorijama Udruge potpisan je Ugovor o donaciji dvjema obiteljima kojima će jednom mjesečno tijekom idućih 12 mjeseci na račun biti uplaćeno po 1.000 kuna, a također su im kupljene i higijenske potrepštine te hrana u iznosu od 1.500 kuna, dok je Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ doniran radni materijal.