Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Devetu godinu za redom Grad Vukovar za bračne parove koji su u braku 50 i više godina povodom Dana zaljubljenih organizira svečani ručak.

Ove godine proslavi Valentinova odazvalo se 53 bračna para, koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina. Nakon ručka uslijedio je ples srca, a za dobru zabavu pobrinuo se Branko Čulić Vukovarac.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček  je čestitao bračnim parovima na dugogodišnjem njegovanju međusobnog poštovanja i tolerancije, no prije svega na ljubavi koju i dan danas međusobno gaje. „Svim bračnim parovima koji su  se okupili kako bi s nama proslavili Dan zaljubljenih želim još puno godina sretnog zajedničkog života. Svaki brak ima i svojih uspona i  padova, i svakako je velika žrtva, ali ovi ljudi su nam primjer kako je život u dvoje ljepši i lakši, kako mora postojati kompromis i kako je brak blagoslov“, rekao je Pavliček te dodao kako je tajna  dugovječnog braka zasigurno prije svega poštivanje svog bračnog partnera.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić pozdravila je na početku svečanosti sve okupljene parove i još im jednom u ime Grada Vukovara zaželjela sretno Valentinovo i iskazala zadovoljstvo što se ovako velik broj bračnih partnera odazvao slavlju ljubavi koje je sada postalo već tradicionalno.

Rezanje slavljeničke torte ove je godine pripalo Ivanu i Mariji Bertok , bračnom paru koji se vjenčao prije 66 godina te je ujedno par s najviše godina braka u Vukovaru - pripalo je najstarijim supružnicima

Događaju su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.