Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

 

Ulicama grada Vukovara prošla je svečana povorka jahača i konjskih zaprega, a građani su imali priliku uživati svu ljepotu slavonskih običaja, konja, kočija i narodnih nošnji.

Naime, Konjogojska udruga „Potkova“ Vukovar već 7. godinu za redom organizira tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru pod nazivom „Svi za Vukovar“, a s ciljem očuvanja tradicijske kulture i baštine. U pokladnoj povorci sudjeluju jahači iz svih krajeva Slavonije, a prolazeći kroz grad, povorka se zadržava na nekoliko postaja te završava u središtu grada, ove godine kod zadruge Vukovarska vina, kao dio programa manifestacije Vinkovo u Vukovaru.

Suorganizator manifestacije je Grad Vukovar, a istu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček zahvalivši se Konjogojskoj udruzi „Potkova“ i svim sudionicama povorke na očuvanju tradicije i običaja. „Ove godine pokladno jahanje spojili smo s još jednom lijepom manifestacijom, a to je Vinkovo u Vukovaru. Vjerujem kako su sugrađani prepoznali bogatstvo naše lijepe tradicije te kako će danas uživati u svim njezinim blagodatima“ zaključio je zamjenik Pavliček te pozvao svečanu povorku da krene ulicama grada.