U organizaciji Hrvatske zajednice županija, Gradskog muzeja Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije, otvorena je izložba "Volim svoju županiju" u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja u Vukovaru.

Riječ je o foto natječaju Hrvatske zajednice županija „Volim svoju županiju“ koji je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine hrvatskih županija te poticanja autora fotografija na razmišljanje o posebnostima svojih županija.

U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.

Izložbu je otvorio župan Božo Galić, a okupljenima se obratio i autor najbolje fotografije iz Vukovarsko-srijemske županije Miroslav Šlafhauzer.

Između 114 pristiglih fotografija iz Vukovarsko-srijemske županije, upravo fotografija „Dunav“ autora Miroslava Šlafhauzera odabrana je kao najbolja.

„Dunav je nama sve. U ovome slučaju i motiv koji je s miješanjem magle i sunca u jutarnjim satima dao ovaj rezultat“ zaključio je Miroslav Šlafhauzer.

Priča koja je počela 2016. godine kao pilot projekt Hrvatske zajednice županija, svake godine čini postav putujuće izložbe koja je proteklih godina obišla više od 1000 kilometara, od Osijeka sve do Dubrovnika.

Izložba "Volim svoju županiju" u Gradskom muzeju Vukovar otvorena je do 01. veljače 2020. godine, a građani će moći posjetiti i u Noći muzeja koja se održava 31. siječnja 2020. godine.

Sve radove možete vidjeti u galeriji na poveznici: http://www.hrvzz.hr/projekti/volim-svoju-zupaniju