Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

U novogodišnjoj noći, točnije u 2 sata i 12 minuta iza ponoći, rođena je Marta Ozdanovac iz Vukovara, prva beba rođena u 2020. godini u Vukovaru, ali i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tim povodom dijete i majku Maru Ozdanovac posjetio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te ih darivao cvijećem, prigodnim darovima i poklon bonom.

Gradonačelnik Penava je, čestitavši sretnim roditeljima, rekao kako je ovo najljepši mogući način za ulazak u Novu godinu. „Veseli me činjenica da se mladi Vukovarci odlučuju za osnivanje obitelji i ostanak u našem gradu. Vijest da je u vukovarskom rodilištu rođena prva beba u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove godine, svima nam je uljepšala početak godine“, rekao je Penava te dodao kako je darivanje prvorođene ali i svih ostalih beba u godini jedna lijepa gesta kojom se iskazuje dobrodošlica i radost zbog dolaska na svijet naših najmlađih sugrađana.

Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac istaknula  je kako vukovarska bolnica pruža najbolju uslugu svim pacijentima, a to su prepoznali i mnogi roditelji, ne samo iz Vukovara nego i iz šire okolice koji se odlučuju svoje dijete na svijet donijeti upravo u Vukovaru, tako da se brojka novorođene djece u vukovarskom rodilištu unazad dvije godine kreće oko 400, a do današnjeg dana u 2020. godini obavljeno je već 4 poroda.