U sklopu 24. humanitarne akcije Vukovaru Za Dar, u posjet Vukovaru pristigli su hodočasnici iz Zadra koje je u gradskoj vijećnici Grada Vukovara srdačno dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marijan Pavliček, a kratkom i ugodnom druženju uz pjesmu pridružio se i gradonačelnik Ivan Penava.

Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu vukovarskog dekanata.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček zahvalio je Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih sestara i tehničara Zadar, Gradu Zadru te Zadarskoj županiji koji po 24. put organiziraju humanitarnu akciju Vukovaru za dar. „Zahvaljujući njima pokazuje se koliko Vukovar ima istinskih prijatelja diljem Lijepe naše i u ovom mirnom razdoblju. Nema ljepšeg početka Došašća od ovoga, čast nam je primiti ovakve prijatelje u gradu Vukovaru“ rekao je Pavliček.

Prema riječima časne sestre Melhiore Biošić, predsjednice Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, ove godine je prikupljeno oko 32.000 kuna novčane pomoći, a police Caritasa napunjene su s osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

„Ovo je akcija koja zahtijeva velike pripreme. Upravo iza svega toga, vrijednih ruku svih naših prijatelja i partnera na ovome projektu, krije se uspješnost ove akcije“ kazala je časna sestra Melhiora Biošić.

„Čast je doći u Vukovar, pokloniti se njegovim žrtvama. Zadar nije zaboravio Vukovar što je vidljivo po ovoj humanitarnoj akciji koja se događa po već 24. put“ naposljetku je rekla Jagoda Surać, zamjenica gradonačelnika Grada Zadra.

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, Zadarska županija i Grad Zadar uz pomoć brojnih partnera i sponzora organiziraju humanitarnu akciju „Vukovaru Za Dar“ za sve potrebite u gradu heroju. Ovo je 24. Humanitarna akcija kojoj se svake godine odazove veliki broj ljudi. U sklopu akcije škole u Zadarskoj županiji prikupile su namirnice i higijenske potrepštine koje će napuniti police Caritasa vukovarskog dekanata, a 30. studenoga na Narodnom trgu u Zadru održana je kulturno umjetnička manifestacija na kojoj su se prikupljale donacije i prilozi.