Nesvakidašnji primjer poštenja i humanosti donosi nam priča o Vukovarcu, Željku Belecu, koji je na pločniku pronašao novčanik s većom svotom novca te isti predao vukovarskoj policiji kako bi se pronašao vlasnik.

Ispostavilo se da je u novčaniku bilo 2200 eura. Željko je to odmah prijavio policiji koja je ubrzo pronašla i vlasnika novčanika koji je tek nakon nekoliko dana primijetio da mu novac nedostaje.

Antun Koprivnjak svećenik je evanđeoske crkve, a novac koji je izgubio bio je namijenjen za obnovu krova crkve u Vukovaru koja se nije obnavljala još od Domovinskog rata. Poštenom je nalazniku u znak zahvale svećenik darovao 100 eura.

Zbog ovog poštenog čina dodijeljena mu je zahvalnica od strane načelnika PU Vukovarsko-srijemske Fabijana Kapulara i načelnika PP Vukovar Vlade Božića, jer ovakva nesebična djela zaslužuju najveća priznanja.

Kroz primjer ovog plemenitog čovjeka i njegova djela trebamo učiti o najvećim ljudskim vrijednostima i dobroti koja je temelj zdravog društva kojemu trebamo težiti.

FOTO: HRV