Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Na Svjetskom prvenstvu u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete održanom u Santiagu de Chileu od 23. do 27. listopada 2019. godine, reprezentacija Hrvatske osvojila je izvrsno 7. mjesto u kategoriji kata timova, a dio reprezentacije bio je i mladi Vukovarac, karatist Ivan Draganić.

Čestitke na ostvarenom rezultatu mu je uputio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zajedno sa suradnicima, prilikom čega je istaknuo izniman ponos što grad Vukovar ima predstavnika na prestižnom natjecanju.

„Doista sam sretan i ponosan na veleban uspjeh Karate kluba Vukovar '91. Riječ je o vrlo kvalitetnom i izvrsnom klubu, čiji je dugogodišnji, kvalitetan i stručan rad prepoznat i potvrđen kroz ovaj rezultat. Trud je urodio svojim plodom, a mi im u budućnosti želimo da nastave ovim smjerom predstavljajući boje svoje države, ali i na ponos svoga grada“ rekao je gradonačelnik Penava.

Trener i dopredsjednik Karate kluba Vukovar '91., Igor Štalmajer, izrazio je izuzetno zadovoljstvo ostvarenim rezultatom u dalekom Čileu. „Presudna je disciplina, cilj, trud i rad, a nekada i sportska sreća. Ivan je vrlo discipliniran i vrijedan sportaš koji se odlučio odricati, a od samih početaka pokazao je ozbiljan interesu prema radu te je time njegov talent sve više dolazio do izražaja“ kazao je Štalmajer te iskoristio priliku da zahvali Gradu Vukovaru koji kontinuirano prati i financijski podupire aktivnosti kluba.

Ivan Draganić, reprezentativac Hrvatske na ovome natjecanju rekao je kako ovakav uspjeh nije očekivao, ali da za istim uvijek postoji nada i želja. „Dali smo sve od sebe i prezadovoljni smo našim uspjehom. Ostvarili smo nove ciljeve i sada krećemo u nove aktivnosti“ rekao je Ivan koji karate trenira već 12 godina.

Na pitanje kako uspijeva uskladiti školske obveze sa svakodnevnim treninzima, Ivan kaže kako je organizacija nekada teška, no profesori često izađu u susret.

U konkurenciji od 20 reprezentacija koje su bile podijeljene u 2 grupe po 10, reprezentacija Hrvatske je nakon prve izvedbe kate prošla u drugi krug velikog natjecanja. Novim sustavom bodovanja, naša reprezentacija zauzela je odlično 7. mjesto u dalekom Čileu.