Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

U centru grada Vukovara na prigodan način obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, a građani Vukovara treće životne dobi imali su priliku provesti ugodno prijepodne uz domjenak, zvuke tamburaškog sastava „Sremci“ te uživati u predstavama mališana Dječjeg vrtića Vukovar I.

Grad Vukovar u suradnji s domovima za starije i nemoćne iz Vukovara, kao i Crvenim križem Vukovar te udruga umirovljenika s područja grada Vukovara već drugu godinu za redom Međunarodni dan starijih osoba obilježava na ovakav način.

Ovom prilikom i prigodnim riječima, sa željama za ugodno provedenim danom, pozdravila ih je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

„Grad Vukovar se trudi iz godine u godinu svim svojim sugrađanima treće životne dobi pomoći sudjelujući i sufinancirajući razne projekte i programe. Posvećujemo im posebnu pozornost, a oni su i sami izuzetno aktivni, pa tako ne propuštamo uključivati se u njihove aktivnosti i podržavati ih“ zaključila je zamjenica Mujkić.  

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, Dražen Kobašević rekao je kako Grad Vukovar veliki broj mjera posvećuje svim građanima, a u kompletni socijalni program na godišnjoj razini Grad Vukovara izdvaja gotovo 10 milijuna kuna.

Za sve starije građane u sklopu današnjeg obilježavanja njihovog Međunarodnog dana, u prostorima Doma zdravlja Vukovara održano je i edukativno predavanje na temu Programa ranog otkrivanja raka, prevencije pada te njegu kože, a predavači su bili patronažni tehničari.