U organizaciji Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja za 97 poginulih i nestalih policajaca u Domovinskom ratu te Kupom sv. Mihovila obilježen je Dan policije i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila.

Obilježavanju je nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, položivši vijenac s izaslanstvom Grada Vukovara te otvorivši Kup u streljaštvu i puški koji se održava u streljani SK „Grič“ u Vukovaru.

„Sjećamo se poginulih i nestalih pripadnika policije, prvih organiziranih jedinica koje su stale u obranu Vukovara, ali i Republike Hrvatske. Njih 97 je izgubilo živote te ovim putem želimo pokazati da njihova žrtva nije bila uzaludna“, rekao je Pavliček te svim pripadnicima policije čestitao njhov dan u nadi da oni koji su dali živote za stvaranje neovisne države Hrvatske nikada neće biti zaboravljeni.

U Vukovaru je 1991. poginulo ili nestalo 97 policajaca iz cijele Hrvatske, a iz PU Vukovarsko-srijemske poginula su 42 policijska službenika koja su časno dala svoj život za obranu Republike Hrvatske i ovoga područja.