Predstavnici Grada Vukovara, Turističke zajednice grada Vukovara, Lučke uprave Vukovar i Luke Vukovar predstavile su destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji se održao u Hamburgu od 11.-13. rujna. Ovo je treći put da Vukovar nastupa na ovom sajmu koji je zapravo sinonim za kružna putovanja na rijekama i gdje se sastaje kruzing industrija te se dogovaraju putovanja i budući itinereri.

Vukovaru, koji postaje sve poželjnije odredište riječnih putovanja, a o čemu svjedoči povećanje od minimalno 37% u broju najavljenih uplovljavanja u 2019. godini s 318 kruzera koji će pristati ove godine u grad, ovo je bila iznimna prilika predstaviti se cijelom svijetu uz bok velikim kruzing destinacijama.

Kako bi postali što konkurentniji na globalnom tržištu TZ grada Vukovara u sinergiji s partnerima s područja grada provodi brojne aktivnosti usmjerene pružanju što boljeg doživljaja i dojma gostima te predstavljanja Vukovara kao istinske Europske destinacije izvrsnosti, čije priznanje je Vukovar dobio na temu kulturnog turizma.

Brojni posjetitelji koji su posjetili štand Vukovara mogli su se uvjeriti kako je ovo priznanje zaista zasluženo te vjerujemo kako im je ono svojevrsna karta za skori posjet pobjedniku EDEN-a 2016./2017.