Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te suradnicima, posjetio je učenike 4.a razreda Osnovne škole Nikole Andrića, koji nastavu privremeno pohađaju u Osnovnoj školi Antuna Bauera.

Učenike su prvi dan škole dočekali kompleti bilježnica s motivima grada Vukovara, a za sve učenike osnovnih škola osigurana je i preobuka – cvičke za učenike od 1. do 4. razreda, te startasice za učenike od 5. – 8. razreda.

Četvrta je ovo godina kako Grad Vukovar za sve osnovnoškolce s područja grada Vukovara osigurava komplete bilježnica te treća po pitanju preobuke, a za tu namjenu Grad Vukovar je u Proračunu osigurano ukupno 400.000 kuna.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je ovo godina kada je Grad Vukovar preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama, a sukladno tome, nova školska godina započinje izuzetno dobrim vijestima. „Prvi puta nakon puno godina u vukovarskim osnovnim školama bilježimo porast broja djece upisane u prve razrede te ukupnog broja učenika. Činjenica da smo postali osnivači ogleda se kroz izuzetna povećanja ulaganja u osnovne škole, konkretno, u Osnovnoj školi Antuna Bauera realizirali smo 3 projekta koja se tiču sanacije i ulaganja u školu vrijednosti 400.000 kuna, a na godišnjoj razini u škole ulažemo preko 2 milijuna kuna“ kazao je Penava te je prilikom posjeta učenicima zaželio uspješnu novu školsku godinu ispunjenu školskim radostima i dobrim rezultatima.

„Osim sada već tradicionalnog osiguravanja bilježnica i preobuke u vidu startasica i cvički tvrtke Borovo, po prvi puta u osnovne škole uvodimo program produženog boravka učenika, kojim pokušavamo pratiti potrebe mladih obitelji te modernih stilova života“ zaključio je gradonačelnik.

Po pitanju obnove Osnovne škole Nikole Andrića, gradonačelnik je rekao kako je natječaj proveden još prije ljeta, izvođač radova je potpisao ugovor, no budući se radi o projektu čiji radovi će trajati duže od godine dana, potrebna je još suglasnost Vlade Republike Hrvatske. Sredstva za obnovu škole su osigurana u državnom proračunu, vrijednost obnove je gotovo 16 milijuna kuna, a Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija u obnovi škole sudjeluju sa po 10%.

Ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića, Josipa Kotromanović Sauka, ističe kako je ovo druga školska godina koju provode u Osnovnoj školi Antuna Bauera. „Zadovoljni smo suradnjom s Osnovnom školom Antuna Bauera, izuzetno su susretljivi. Zajedno se trudimo uskladiti sve što moramo, a dobrom suradnjom izvući maksimum koji možemo iz ove situacije“ zaključila je ravnateljica.

„Suradnja učitelja je dobra, a završetkom prošle školske godine smo izuzetno zadovoljni. Obzirom na sva ograničenja, uspijevamo uskladiti nastave obje osnovne škole“ rekao je ravnatelj Osnovne škole Antuna Bauera, Joza Mihaljev, te pri tome istaknuo kako ove godine bilježe povećanje upisanih učenika.