Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

 

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio sugrađane treće životne dobi koji od 09. srpnja svoje slobodno vrijeme utorkom provode u Bizovačkim toplicama.

Gradonačelnik Penava svojom je posjetom Bizovačkim toplicama izazvao pozitivne reakcije svojih sugrađana treće životne dobi, te pri tome naglasio kako je ovakav posjet tijekom ljetnih mjeseci postala već tradicija.

„Ovo je doista kvalitetan i dobar projekt za naše sugrađane treće životne dobi koji im omogućuje vrlo važan segment društvenog života, međusobno druženje, društvene igre i boravak u ovakvom okruženju gdje svatko pronađe što njemu treba, ovisno o sadržaju. U prilog uspješnosti ovog projekta najviše nam govori podatak da su svakoga utorka autobusi koji kreću iz Vukovara puni. Gotovo 2000 umirovljenika svake je sezone dio ovog projekta, a izuzetno lijepo je vidjeti njihovo zadovoljstvo sudjelovanjem u programu" rekao je gradonačelnik Penava te naglasio da svakako postoji mogućnost produženja vremenskog razdoblja održavanja izleta za tjedan ili dva, ovisno o vremenskim uvjetima te inicijativi umirovljenika.

Andrija Biro, predsjednik Udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara u ime Udruge je zahvalio Gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi na ovakvoj mogućnosti te izrazio veliko zadovoljstvo organiziranim izletima.

Direktor društva Sunčane toplice d.o.o, Bizovačke toplice, Marcel Medak zahvalio je Gradu Vukovaru na sada već višegodišnjoj uspješnoj suradnji te naglasio kako će se kao domaćini uvijek truditi svojim posjetiteljima pružiti što više sadržaja. „Grad Vukovar je jedina je jedinica lokalne samouprave s kojom imamo suradnju, uvijek smo na usluzi Gradu Vukovaru i tu smo da se posjetitelji koji u ovom slučaju dolaze svakog utorka osjećaju ugodno" zaključio je Medak.

Naime, Grad Vukovar već četvrtu godinu za redom provodi ovu uspješnu praksu da u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi. Za ovu namjenu u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 100.000 kuna.

Izleti za vukovarske umirovljenike ove godine su organizirani u razdoblju od 09. srpnja do 03. rujna, za ukupno njih 200. Tako je svakog utorka, počevši od 09. srpnja po 4 autobusa krenulo put Bizovačkih toplica.

Izdvajanjem sredstava za ovu namjenu Grad Vukovar želi naglasiti kako posebnu pozornost posvećuje svojim sugrađanima treće životne dobi te im time nastoji poboljšati kvalitetu njihova života u vidu zajedničkog druženja.