Vukovarska ada je tijekom godina postala omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih mjesta. Nakon čišćenja i uređenja, o čemu već 14 godina brigu vodi Športsko-ribolovna udruga Dunav, otvorena je sezona kupanja na vukovarskoj adi.

Ljeto na vukovarskoj adi započelo je 13. srpnja 2019. godine, a vukovarsku adu, sa suradnicima je posjetio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je ovom prigodom istaknuo zadovoljstvo što Grad Vukovar u suradnji sa ŠRU „Dunav" i ove godine uspješno realizira „Ljeto na vukovarsko adi". „Izuzetno je zadovoljstvo danas biti na vukovarskoj adi, poznatom kupalištu Vukovaraca, ali i svih posjetitelja Grada Vukovara. Sadržaj je to koji doista obogaćuje svakodnevni život našega grada i građana, ali i turističku ponudu te predstavlja nešto po čemu smo prepoznatljivi u cijeloj državi" rekao je gradonačelnik Penava.

„Sve godine koje su iza nas idu u prilog tome da je riječ o prekrasnom projektu koji ima odličan odaziv, a svaki posjetitelj ovdje može pronaći nešto za sebe" zaključio je Penava.

Predsjednik Športsko-ribolovne udruge „Dunav", Alen Bainrauch, navodi kako svatko na vukovarskoj adi može pronaći mir, odmor, ali i razonodu. „Kao i svake godine posjetitelji mogu uživati na prekrasnim pješčanim plažama, ugostiteljskim uslugama, igralištima za odbojku, ali i za mali nogomet na pijesku. Grad Vukovar projekt sufinancira sa 250.000 kuna, a cijena karte za cijelu sezonu iznosi 40 kuna" istaknuo je Bainrauch te ovom prilikom pozvao sve ljude dobre volje da dođu vidjeti vukovarski kutak raja.

Kontinuiranim radom na oplemenjivanju prostora te širenjem ponude, vukovarska ada postala je, ali i ostala turistički proizvod Grada Vukovara, prepoznat i od strane Hrvatske turističke zajednice koja ju ističe kao jednu od najljepših plaža u Hrvatskoj.