Ovogodišnja sezona kupanja i uživanja na vanjskim bazenima Plivališta Vukovar u punom je jeku, pa je tom prigodom vanjske bazene obišao gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, sa suradnicima.

Plivalište Vukovar vrata vanjskog Kupališta svojim posjetiteljima ove godine je otvorilo 10. lipnja i na taj način započelo svoju treću ljetnu sezonu kupanja.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava istaknuo je sveukupno zadovoljstvo brojem posjetitelja, kako na godišnjoj razini, tako i tijekom ljetnih mjeseci. „Izuzetno smo zadovoljno posjećenosti što nam govori kako je objekt pun pogodak, ali i da ljudi koji brinu o samom objektu kao i radu unutar njega to rade na izvrstan način, što dovodi do krajnjih rezultata koji su vidljivi. Prošle godine Sportski objekti broje više od 122.000 posjetitelja, a u kontinuitetu svjedočimo velikom odazivu građana cijelog istoka Hrvatske, čak u toliko mjeri da je evidentna potreba za proširenjem samog objekta koji obuhvaća vanjsko plivalište te njegov sadržaj" rekao je Penava te istaknuo kako je Grad Vukovar pored ove ljetne razonode, građanima grada Vukovara osigurao i ljeto na Vukovarskoj adi.

„Potvrda kvalitete rada JU Sportskih objekata Vukovar, ravnatelja i svih djelatnika javne ustanove su i kontinuirana nazočnost klubova i reprezentacija koji ovaj objekt koriste za pripreme svojih sportaša" zaključio je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar, Ivan Szabo, ističe kako je najveći broj posjetitelja tijekom ljetnih mjeseci. „Ove godine očekujemo još veći broj posjetitelja, a mi smo u potpunosti spremni za ljetnu sezonu. Povećali smo broj djelatnika koji će biti na usluzi našim građanima, a osim kafića, osvježenje smo pripremili i u pogledu hrane i time zaokružili kompletnu ponudu. Također, osigurali smo i dovoljan broj redara i spasilaca, jer nam je sigurnosni element uvijek na prvom mjestu" ističe Szabo te navodi kako je u planu i proširenje vanjskih bazena, a sadržaj će biti raznolik, od prskališta za djecu, plitkog bazena, dubljeg bazena te bazena za sportske i rekreativne sadržaje koji bi obuhvaćao i vodene atrakcije, poput tobogana.

Sportski objekti Vukovar postali su središte sportskog života Vukovara, a broj posjetitelja zasigurno potvrđuje isplativost ulaganja u sportsku infrastrukturu grada Vukovara. Također, Sportski objekti Vukovar nude široku lepezu sportskih programa za sve one željne rekreacije, kao i za najmlađe. Veliki interes za programe koje Sportski objekti Vukovar provode dokaz su kvalitete rada, a mogu se pohvaliti i brojnim domaćinstvima sportskih događaja.

Vođeni glavnim ciljem – biti potpora u razvoju sporta i sportskih udruga u gradu Vukovaru i regiji, Sportski objekti vrlo su brzo razvili i suradnju s raznim udrugama, školama, vrtićima i tvrtkama.