Autoklub"Polet" Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom organizirao je Prometno-preventivnu edukaciju KLIK. Edukacija je organizirana u okviru projekta KLIK - sigurnosni pojas - navika odgovornog ponašanja u prometu, koji Hrvatski autoklub provodi diljem Hrvatske, a usmjeren je na rizičnu skupinu- adolescente i učeničke završnih razreda srednjih škola. Program cijele aktivnosti provodi se u 2 dijela: prvi dio podrazumijeva interaktivno predavanje u komunikaciji s mladima, dok drugi dio obuhvaća demonstriranje situacija u slučaju prevrtanja vozila i direktnog udara u tvrdi objekt.
Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović naglasila je kako je ova akcija organizirana u pravo vrijeme jer se učenici trećih razreda srednjih škola pripremaju za svoje vozačke ispite.
„Iznimno je važno upoznati ih s prometnim pravilima te tako spriječiti negativne posljedice koje se mogu dogoditi u prometu," rekla je Živanović.

Nakon predavanja gimnazijalci su u središtu grada vidjeli demonstraciju prevrtanja vozila te demonstraciju udara u tvrdi objekt pri brzini od 40 km na sat te sve prednosti korištenja sigurnosnog pojasa u tim situacijama.