U hotelu Lav održano je predstavljanje programa „Osnivanje interkulturne škole u Vukovaru". Nazočnima su se obratili ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj NJ.E. gđa Astrid Versto, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i privremeni ravnatelj škole Zlatko Hegeduš.

Projekt nove interkulturne škole u Vukovaru financiran je iz Europskog gospodarskog foruma koji se financira sredstvima norveške vlade, a u partnerstvu je s Agencijom za odgoj i obrazovanje te NANSEN dijalog centrom.

Ministar Barišić ovom je prilikom rekao kako je za potrebe ove škole ponuđen novi kurikulim koji će se provoditi kao eksperimentalan te kako se za iduću školsku godinu očekuje upis djece u predškolu i prvi razred osnovne škole.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako je Grad Vukovar dao suglasnost i potporu ovom projektu te je u prosincu 2016. godine donio Odluku o osnivanju interkulturalne škole. „Građevinski radovi prve faze izgradnje škole su do današnjeg dana završeni, preostaje nam vidjeti kakav će biti interes za pohađanje nastave po ovakvom programu", rekao je Penava.

Privremeni ravnatelj škole Zlatko Hegeduš pojasnio je kako se program škole naslanja na nacionalni kurikularni program RH i u stručnom dijelu ima malih izmjena. „Nastava će biti kompatibilna s obrazovanim sustavom, a uvest će se i predmet Zavičajna kultura, jezici i pismo koji se neće ocjenjivati ali će pomoći učenicima da steknu određenu vještine razmišljanja. Također, postojeći predmeti biti će obogaćeni, a provoditi će se i izvannastavna aktivnost Kulturna baština zavičaja", rekao je Hegeduš.