S ciljem osmišljavanja i poticanja novih društvenih događanja i inovacija u društvenoj infrastrukturi koja uključuje građane u razvoj zajednice te podiže i unaprjeđuje kvalitetu života građana UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara u suradnji s našim poznatim 3D umjetnikom Filipom Mrveljem i nizozemskom tvrtkom Planet Streetpainting realizira Međunarodnu manifestaciju Vukovar - Luka umjetnosti.

Datum održavanja: od 2. do 14. svibnja 2017. godine
Lokacije: šetnica uz Vuku (južna i sjeverna strana), Zgrada Croatia osiguranja i most preko rijeke Vuke u centru

Linkovi marketinške kampanje VukovArt 2017.
http://vukovart.com/
https://www.facebook.com/vukovar.art/
https://www.instagram.com/vukovar.art/
https://twitter.com/VukovarART
https://www.youtube.com/channel/UCAiuyLlxk_S_vGj_54xiLZA

Više o manifestaciji...
Međunarodna manifestacija Vukovar – luka umjetnosti, s projektom za ovu godinu pod radnim nazivom VUKOVART- Luka umjetnosti koju je za naš odjel u radnoj verziji osmislio Street Peter iz Nizozemske, značajan je iskorak u jedno novo pozitivno stanje koje bi imalo učinak na prostor i građane u gradu. Glavni cilj manifestacije je ponudom novih sadržaja otvoriti pozitivnu priču koja će inspirirati i privlačiti ljude u Vukovar.

3D anamorfne slike kao nova vrsta umjetnosti činile su se kao dobar izbor u realizaciji naših planova i tako smo 2016. godine realizirali projekt „Dani grafita Vukovar" za koju smo angažirali našeg najpoznatijeg 3D umjetnika Filipa Mrvelja.

Cilj gore navedene ideje bio je zaintrigirati i zabaviti naše sugrađane kroz crtanje interaktivne 3D anamorfne slike na mostu preko Vuke u centru grada. Međutim, početna ideja je, vođena rezultatom koji je polučila kod građana i medija, brzo prerasla okvire i nametnula se kao rješenje koje može postaviti naš grad na jednu novu mapu suvremene umjetnosti urbanih gradova.

U tom smislu, krajem 2016. godine po prvi put testirali smo nove mogućnosti u slikanju i postavljanju 3D anamorfnih slika kroz projekt „Vukovarski 3d Zoo". Vukovarski 3D Zoo čini 5 3D anamorfnih slika ukupne veličine oko 100m2 koje je za Grad Vukovar izradio poznati umjetnik Filip Mrvelj, koji je oslikao i prvu anamorfnu sliku na mostu preko Vuke u Vukovaru. Ove 3D anamorfne slike ili slike iluzije trodimenzionalnog prostora izrađene su na pvc linoleumu koji je pričvršćen za betonsku podlogu i koji je mobilan tako da se lako može postaviti s jedne lokacije na neku drugu željenu lokaciju.

U ovoj godini odvažili smo započeti jedno novo putovanje i realizirati prvu godinu ambicioznog projekta koji će promijeniti image grada Vukovara i nadamo se, postaviti nas na karte europske i svjetske suvremene umjetnost koja će biti prepoznata kako u Hrvatskoj tako i u Europskoj Uniji, a na koncu i svijetu.

Za ovaj projekt, pored već poznatog Filipa Mrvelja, dovodimo ponajbolje svjetske Street Art - umjetnike: Alex Maksiov, Juandrés Vera, Tony Cuboliquido, Eduardo Relero i Nikolaj Arndt.

O tvrtki Planet Streetpainting...
Nizozemska tvrtka Planet Streetpainting jedna je od vodećih brandova uličnog slikarstva u svijetu koja djeluje još od 2003. godine. Tvrtka Planet Streetpainting specijalizirana je za organizaciju i provedbu manifestacija i projekata uličnog slikarstva, a svojim impresivnim izvedbama i konceptima oduševljava publiku na svim kontinentima. U njihovim manifestacijama i projektima sudjelovali su svi ponajbolji ulični slikari čija je tema 3D anamorfno slikarstvo. Kroz realizaciju projekata u dva su se navrata upisali u Guinnessovu knjigu rekorda i to - 2009. godine za najveću 3D anamorfnu sliku od 750m2 i 2013. godine za najdužu 3D sliku od 140m2.