Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava posjetio je braću Josipa Sljepčevića i Danijela Makovca u njihovom domu. Ovom im je prigodom gradonačelnik uručio prijeko potrebnu perilicu za rublje kao donaciju Grada Vukovara.
Braća su odmalena živjela po domovima, udomiteljskim obiteljima pa i skloništima za beskućnike, a posljednjih su godinu i pol proveli u Domu za beskućnike „Sv. Vinko" u Osijeku. Nedavno su dobili priliku za novi život tako što je Josip Sljepčević dobio stan u Borovu naselju.
Također, ostvarili su zakonsko pravo na naknadu za troškove stanovanja kao i ostala prava iz Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara. Nadalje, ostvarili su i pravo na prehranu u Pučkoj kuhinji Grada Vukovara koja je plod odlične suradnje s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom.
„Riječ je o vrlo teškoj životnoj priči te nastojimo pomoći koliko možemo. Mladići su ostavljeni od obitelji i prepušteni sami sebi tako da smo im podrška kroz sve socijalne mehanizme i mogućnosti kojima kao gradska uprava raspolažemo," rekao je gradonačelnik Penava naglašavajući kako Grad Vukovar izdvaja znatna sredstva, preko 11 milijuna kuna, za brigu socijalno najugroženijih građana.
Osim Grada Vukovara do sada im je pomogao i Centar za socijalnu skrb Vukovar, osječki i vukovarski Caritas, vukovarski Crveni križ, osječka Udruga „Rijeka ljubavi" i Dom „Sv. Vinko" na čemu su braća iznimno zahvalna.
Braća su izrazila svoju zahvalnost gradonačelniku, svim ustanovama koje su im do sada pomogle kao i medijima.